De werkgroep: Q.A.I.M.N.S.(R)

Sinds eind 2012 is de werkgroep The British Nurses een actief onderdeel van de Vereniging Militair Depot. Deze werkgroep, bestaande uit een aantal dames, beeldt militaire Britse verpleegsters tijdens de Tweede Wereldoorlog uit.

Het doel van deze werkgroep is een realistisch beeld geven van vrouwen bij de Queen Alexandra’s Imperial Military Nursing Service Reserve. Hiervoor is gekozen voor een velduitbeelding in Noord-west Europa gedurende 1944-1945. Waarom de Reserve? Omdat, gezien onze veelal jonge leeftijden, deze beter bij ons past. Daarnaast waren het voornamelijk de Reserves welke overzees dienden.

De werkgroep heeft voor deze uitbeelding gekozen omdat deze vrouwen onmisbaar waren en de uitbeelding niet vaak neergezet wordt. We hopen hiermee meer vrouwen geïnteresseerd te maken in de Tweede Wereldoorlog, want ook vrouwen speelden hier een grote rol in!

QORQ.A.I.M.N.S. , Wageningen 2014

Naast de Q.A.I.M.N.S.(R) uitbeelding staat de werkgroep er ook voor open om incidenteel andere uitbeeldingen neer te zetten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan (Nederlandse) burgers ten tijden van de oorlog of A.T.S. (Auxiliary Territorial Service).

Ben of ken je iemand die, net zoals wij, veel interesse heeft in de Tweede Wereldoorlog en die graag haar interesse deelt met anderen, de luxe van deze tijd wel even achter zich kan laten en die in is voor een gezellig en leerzaam weekend? Dan zijn de The British Nurses iets voor jou! Aarzel vooral niet om contact met ons op te nemen. Op onze blog vind je meer informatie over onze werkgroep, de uitbeelding en de Q.A.I.M.N.S.. Een link naar onze blog staat in de rechter zijbalk van deze pagina.

QOR

Wij zijn te bereiken via het e-mailadres: QAIMNS-Reserve@live.nl